رهبرمعظم انقلاب اسلامی : انتخابات آینده انشاءالله به اذن الهی و فضل پروردگار، در خرداد 92 انتخاباتی خوب و پرشور برگزار خواهد شد.
این شماره: تذکر وتوصیه به نامزدها و کسانی که نامزد معرفی می کنند.
"راهبردما " : در سه شماره قبل اشاره شد ، که یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت ویژهای برخوردار است و هوشیاری آحاد مردم بویژه مسئولان و رسانه ها را میطلبد . لذا پیگیری تحولات و اطلاع از مقدمات و زمینه های شکل گیری آن، برگزاری انتخاباتی موفق و حضور حداکثری ملت را بدنبال خواهد داشت . همانگونه که رهبرمعظم انقلاب اسلامی در روز سه شنبه19دی ماه 1391 در جمع مردم قم ، بر هوشیاری کامل در مقابل طرحها، روشها و حرکات دشمن بویژه در قبال انتخابات خرداد آینده تأکید داشتند و فرمودند :" انتخابات آینده انشاءالله به اذن الهی و فضل پروردگار، در خرداد 92 انتخاباتی خوب و پرشور برگزار خواهد شد. (1)
ماههای پایان سال 1391 به خصوص ماه بهمن و اسفند فضای محافل سیاسی کشور به سمت و سوی مقدمات ایجاد آمادگی برای معرفی نامزدهای مورد نظر در جریان می باشد ، و از آن به عنوان نقطه آغاز برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یاد می شود .زیرا موضوع انتخاب نامزدها به نقطه کانونی تصمیم گیری و فضاسازی محافل رسانه ای جریانات درباره مسائل انتخابات تبدیل شده است. درهمین راستا، آنها در رسانه های مکتوب ویایگاههای اینترنتی متعلق به خود تلاش میکنند با معرفی افراد و چهرهای خاص به عنوان نامزدهای احتمالی ، فضارا به سمت برنامه های خویش برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هدایت نمایند . این سوال مطرح می شود که چه توصیه ونکاتی را نامزدها وکسانی که نامزد معرفی می کنند ، در این مرحله باید به آن توجه داشته باشند ؟
از آنجایی که انتخابات درهرنظام سیاسی فرصتی برای رقابت و مباحثه بین نامزدها و جریانات سیاسی فراهم میکند ، براساس نظریه کنش عقلانی، رفتار انتخاباتی مردم وجریانات بر پایه قاعده سود و زیان و ملاحظات مادی و اقتصادی شکل می گیرد . لذا رفتار سیاسی مردم وجریانات درانتخابات از جنبههای مختلف قابل تامل وبررسی می باشد .
این روزها شاهد هستیم که افرادی به صورت مستقیم وغیر مستقیم به عنوان نامزد انتخابات آینده در رسانه ها ی متعلق به جریانات داخل کشور معرفی می شوند . ضرورت دارد. بخشی از رهنمود ها وتذکر رهبر معظم انقلاب که در19دی ماه 1391 در جمع مردم قم بیان داشتند، و خطاب به کسانی که توانایی دارند و کار اجرایی بلدند و تصمیم دارند که در انتخابات به عنوان نامزد وارد شوند . توجه به این نکات را ضروری دانستند، اشاره شود :
الف - تذکر به نامزدهای احتمالی انتخابات آینده
- شرکت در انتخابات یک حق و یک وظیفه است .
- فرد فرد ملت که به نظام جمهوری اسلامی معتقدند و قانون اساسی را قبول دارند می خواهند از حق خود استفاده کنند و یا وظیفه شان را انجام دهند .
- در این میان عده ای هم می خواهند صلاحیتهای خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.
- سنگین بودن کار اداره اجرایی کشور.
- اداره مملکت، کار اجرایی کوچکی نیست .
- بلکه کار سنگینی است که بر دوش مجریان سطح بالا قرار می گیرد .
- کسانی به میدان نامزدی بیایند که این توانایی را در خود احساس می کنند و کار اجرایی را بلدند.
- ممکن است کسانی که در سطوح دیگری کار می کنند بعضاً تشخیص ندهند که اداره کشور چقدر بار سنگینی است.
- بنابراین اشخاصی نامزد شوند که توان انجام دادن این وظیفه را در خود می بینند.
ب - صلاحیتهای لازم نامزدها
- افرادی که می خواهند نامزد شوند علاوه بر درک سنگینی کار، صلاحیتهای لازم در قانون اساسی را که شورای نگهبان نیز بر آنها تکیه خواهد کرد، در خود ملاحظه کنند.
- نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید واقعاً وابسته و دلبسته نظام و قانون اساسی باشند .
- نامزدهای انتخابات بخواهند حقیقتاً قانون اساسی را اجرا کنند چرا که رئیس جمهور در این زمینه قسم می خورد و طبعاً نمی تواند قسم دروغ بخورد.
- انتخابات آینده انشاءالله به اذن الهی و فضل پروردگار، در خرداد 92 انتخاباتی خوب و پرشور برگزار خواهد شد. (2)
" راهبردما " این روزها وهفته ها که مقدمات برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توسط نامزدها وعلاقمندان آنها آغاز شده است ،لازم است توصیه ونکاتی را نامزدها وکسانی که نامزد معرفی می کنند ، در این مرحله به آن توجه داشته باشند . مبنی بر اینکه اداره مملکت ، کار اجرایی کوچکی نیست بلکه کار سنگینی است . لذا کسانی که می خواهند به میدان نامزدی بیایند اندیشه کنند که آیا این توانایی را در خود احساس می کنند و کار اجرایی را بلدند . همچنین افرادی که می خواهند نامزد شوند لازم است علاوه بر درک سنگینی کار، صلاحیتهای لازم در قانون اساسی را که شورای نگهبان نیز بر آنها تکیه خواهد کرد، را در خود ملاحظه کنند . در خاتمه اینکه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید واقعاً وابسته و دلبسته نظام و قانون اساسی باشند و بخواهند حقیقتاً قانون اساسی را اجرا کنند .
(1 و 2 ) منبع : " راهبردما" به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، تاریخ 19/10/1391