راهبردما": خاطره 22 بهمن ؛ یک مسئلهى اساسى و اصولى است
اسماعیل کوشکباغی
"راهبردما" : این روزها به ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی نزدیک می شویم ، ضروری به نظرمی رسد به سوال جوانان عزیز در این روزها پاسخ دهیم ، چرا ما باید ا ایام دهه فجر وخاطره 22 بهمن را به یاد داشته باشیم ؟ . در پاسخ می توان به چند نکته اشاره داشت . اینکه فداکاری جوانان و مردم درآن ایام چه آثار ونتایجی بدنبال داشت؟ ، ما را برآن می دارد تا این خاطره را به یاد داشته باشیم . مسئلهى انقلاب اسلامی و به یاد نگهداشتن خاطره 22 بهمن ، یک مسئلهى صرفاً تاریخی ، تکرارى و یا برخاستهى ازعادت نیست؛ یک مسئلهى اساسى و اصولى است. زیرا :
الف - با مروری برانقلاب اسلامی و نگاهی به وضعیت نظام مقدس جمهوری اسلامی درآستانه نیمه دهه چهارم، جلوههای متنوعی ازآن را میتوان مشاهده نمود.انقلاب اسلامی ، نهضتی بود که اهداف خود را منافع همه اقشار و طبقات و توده های ملت با همه اعتقادات و گرایشهای مذهبی قرار داده و بدنبال شکل گیری نظامی بود که همه مردم ایران زمین در آن از حقوق اولیه انسانی برخوردار باشند. انقلاب با این اهداف توانسته بود همه اقشار جامعه را به صحنه مبارزه با رژیم کشانده و پیر و جوان، شهری و روستایی، باسواد و بی سواد، و همه را باخود همراه نماید. برهمین اساس انقلاب اسلامی بزرگترین انقلاب مردمی عصر حاضرنام گرفت .
ب- جوانان عزیز آن روز هیچ کس باور نمی کرد بشود نظام طاغوتىِ را تکان داد، چه برسد به اینکه بخواهند آن را از بین ببرند. آن روز اگر می گفتند که ممکن است ایران از زیر چنبرهى سلطهى آمریکا خارج شود، آنهائى که مسائل کشور را می دانستند، به طور قطع و یقین می گفتند چنین چیزى ممکن نیست. همهى امور کشور، همهى سیاستهاى کلان کشور در اختیار آمریکائىها بود؛ گاهى حتّى در جزئیات دخالت می کردند . لذا نسل جوانان امروز که مسئولیت فداکاری جوانانِ آن روز را بر دوش گرفتهاند، ریشهى تاریخى و سابقهى تاریخى حرکت خودشان را در این یادآورىها می بینند .
ج- سختىهائى که مردم براى رسیدن به پیروزی تحمل کردند ، خطرهائى که جوانان با آن مواجه شدند، به یاد آورده می شود؛ ومعلوم می شود آنچه امروز ملت ایران در اختیار دارند، یک حادثهى تصادفى نیست.مردم زحمت کشیدند، جان دادند، شهید دادند، مجروح دادند، تا توانستند این کاروان عظیمِ را به راه بیندازند و به اینجا برسانند. کار آسانى نبود.
د- با وقوع انقلاب اسلامی، آمریکائیها مهمترین پایگاه خود را در خاورمیانه از دست دادند. این بدترین اتفاق ممکن برای آمریکا بود، آنها را بیش از هر زمان دچار نگرانی کرد. از این رو سران کاخ سفید سعی نمودند تا به هر وسیله ممکن در همان ابتدا، نظام جمهوری اسلامی را به بنبست کشانده و قبل از اینکه پایههای نظام مستحکم شود، آن را ساقط نمایند. برای این کار آمریکائیها در حوزه های مختلف فعال شدند. نفوذ از طریق جاسوسخانه خود در تهران و با همکاری برخی اعضای دولت موقت، کودتا علیه نظام و انجام عملیات نظامی و برانگیختن شورشهای جداییطلبانه گامهای اولیه واشنگتن علیه انقلاب اسلامی بود که هیچ یک از آنها به نتیجه نرسید.
از این رو آنها با مسلح کردن عراق و پشتیبانی کامل از آن جنگ تمام عیاری را علیه ایران به راه انداختند. با مقاومت شجاعانه مردم ایران، هشت سال جنگ تحمیلی عراق و آمریکا با جمهوری اسلامی به نتیجهای نرسید و آنها در رسیدن به اهداف خود ناکام ماندند. اما همزمان با این رویکرد نظامی، آمریکائیها از ابزار ضدانقلاب و گروهکهای مخالف جمهوری اسلامی نیز استفاده میکردند. آمریکا با تأمین هزینهها و ساماندهی تشکیلاتی ضدانقلابیون از همان آغاز شکلگیری انقلاب اسلامی تاکنون از این گروهکها علیه انقلاب و نظام اسلامی استفاده کرده است. نوع بکارگیری این گروهها توسط واشنگتن با تغییر و تحولاتی مواجه بوده و متناسب با شرایط داخلی کشور نحوه فعالیت ضدانقلاب نیز تغییر یافته است.
ح- اکنون بعد از گذشت 34 سال نظام جمهوری اسلامی ،به رغم همه فشارها و طراحی دشمن، یک نظام مقتدر، اثرگذار در مسائل منطقه ای و جهانی تبدیل شده است . بدون شک می توان دستاورد ها ونتایج ارزشمندی را درسطح داخلی ، سطح منطقه ای وبین الملل برشمرد . که در صدر مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی آثار نتایج آن در جهان اسلام اشاره نمود .
آثار نتایج انقلاب اسلامی در جهان اسلام
- احیای اسلام به عنوان یک مکتب جامع و اجتماعی دارای برنامه
- بیداری و هویت خواهی مسلمانان در سطح ملی، منطقهای و بینالملل .
- تشکیلاتیتر شدن اسلامگرایان وتوجه سایر احزاب و تشکیلات غیراسلامی جهت جذب آرای مسلمانان در انتخابات .
- تشدید نیاز دولتها برای کسب مشروعیت دینی و مردمی.
- شکوه وعظمت فزاینده تشکیل حکومت اسلامی و کسب قدرت اسلامگرایان .
- تشدید چالش بین مثلث لیبرالیسم، کمونیسم و اسلام در بین مسلمانان .
- برهم خوردن موازنه قدرت در منطقه، بین قدرتهای منطقهای و قدرتهای جهانی .
- تجدید و تشدید آرمان آزادی قدس و فلسطین و انفعال و اتحاد دولتهای عربی برای حفظ و تثبیت خود.
- فرعی شدن خطر اسرائیل و صهیونیسم در جهان عرب و دنیای اسلام از سوی دولتها و جایگزین شدن تهدید انقلاب اسلامی .
- اهمیت و اولویت یافتن ایران و تشیع در اذهان مسلمانان و در معادله قدرت در جهان اسلام و منطقه .
- الگو شدن رهبران انقلاب اسلامی بهویژه شخص امام خمینی(ره) در ابعاد فکری، عرفانی، سیاسی، فقهی و اخلاقی .
- اجرای احکام اسلامی، انجام واجبات و ترک محرمات و منکرات، مانند گرایش زنان به حجاب، جدا کردن بیمارستانها و برخی از اماکن برای زنان، برخورد با مشروبات الکلی و فیلمهای خلاف اخلاق .
- تأثیر انقلاب اسلامی از جنبه سلبی و نفی ، خواهان حذف کمونیسم، کاپیتالیسم، صهیونیسم، استبداد و ارتجاع و استعمار جهانی بوده و از جنبه ایجابی در پی احیای اسلام، برپایی حکومت اسلامی، اتحاد مسلمین، آزادی و استقلال بوده است .
" راهبرد ما " گذشت زمان بیانگر آن است که تاثیر گذاری منطقه ای وفرامنطقه ای انقلاب اسلامی برای آمریکا وغرب قابل تحمل نمی باشد . لذا جبهه استکبار تمام تلاش و توان خود را برای مقابله بکار گرفته است .برهمین اساس این روزها شاهد هستیم که از طریق تحریم ها و فشارها، ملت ایران را وادار به تسلیم و یا عقب نشینی کنند .اما مردم طی 34اخیر با کسب تجربیات ارزشمند نقشه ، تاکتیک و هدف راهبردی دشمن را متوجه شده و براساس برداشت خود ، عمل می کند.
با سلام
همت و تلاش همهجانبه شما ستودنی است . وقتی در حجم مطالب نوشتاری شما آن هم در مدت زمان کوتاه مینگرم ؛ از پشتکار شما در شگفت میمانم .
انشاء الله موفق باشید